Created with StarOffice

StarOffice tips

>> hoofdindex <<StarOffice 5.1

StarOffice tips

StarOffice installeren

De StarOffice Desktop

Sneltoetsen

StarOffice temmen

Opmaakprofielen en sjablonen

StarBase

StarOffice en het internet

Web editing met StarOffice


OpenOffice.org

StarOffice en OpenOffice.org

Innoteks OpenOffice.org en OS/2

OpenOffice.org 2

De StarOffice Tips zijn als staroffice.zip te downloaden.StarOffice is het Office pakket van de Duitse firma StarDivision dat MS Office kan evenaren. StarOffice kwam in meerdere talen uit voor een veelheid van platformen: 16 en 32 bits Windows, OS/2, Linux, Unix, Solaris, PowerPC en Java.

In september 1999 kocht SUN Microsystems StarDivision op. SUN beloofde een commerciële opvolger StarOffice 6.0 en een open source versie OpenOffice. Omdat deze naam beschermd bleek te zijn, kreeg de open source versie van SUNs StarOffice de naam OpenOffice.org.

SUNs StarOffice 6 en OpenOffice.org verschilden nogal van de voorgaande versies. Waar StarDivisions StarOffice 4 en 5 niet alleen Office, maar ook netwerkapplicaties onder een StarDesktop schil beheerden, koos SUN ervoor zich vooral op het Office pakket te concentreren.

In mei 2002 kwam versie 1 van OpenOffice.org uit. Dit open source project (http://www.openoffice.org) was gebaseerd op de door SUN vrij gegeven StarOffice code. Er is een Nederlandse OpenOffice versie. De bestanden waren ongeveer 45 MB (Windows) en 65 MB (Linux) groot.

De meeste tips zijn waarschijnlijk ook toepasbaar op andere versies (Win32, OS/2, Linux, Solaris, Java). De binaries (m.u.v. Java) zijn weliswaar niet uitwisselbaar, de data- en en een deel van de configuratiebestanden zijn dat wel.