OS/2 Warp in het thuisnetwerk

> Hoofdindex <


> Navigatieframe <

> Index zonder Frames <


OS/2 Warp in het netwerk

Mijn thuisnetwerk

Netwerkonderdelen installeren

Windows 95 voorbereiden

Toegangsrechten beheren onder OS/2

Zich toegang verschaffen

TCP/IP instellen

Netbios via TCP/IP

Windows Vista in het NetBIOS via TCP/IP netwerk

De internet daemon van OS/2

Injoy: IP masquerading met OS/2

Een draadloos netwerk onder OS/2

Waar zit het?

Net-opdrachten

TCP/IP hulpprogramma's

Logbestanden bekijken


Het artikel over MS LAN Manager vertelt hoe u zich met Warp 3 (niet Connect) met SMB servers kunt verbinden.


Voor Warp 4/ eCS bezitters met Netdrive is Paul Smedley's Samba port misschien interessant.De OS/2 Warp 4 client is mijn favoriet op het thuisnetwerk. OS/2 levert robuuste multitasking in een object georiënteerde omgeving.

Aan de hand van voorbeelden uit de praktijk richt ik mij op het installeren van een eenvoudig "peer to peer" evenknienetwerk (NETBIOS en TCP/IP). Dit is (wat OS/2 betreft) een veilige combinatie die gemakkelijk te configureren is. Zet hier de internet daemon uit.

Daaroverheen is het NetBIOS via TCP/IP protocol te installeren, waarmee OS/2 de SMB servers van Linux en Windows NT kan benaderen. Omdat de bestandsuitwisseling nu via het TCP/IP protocol gaat, moet extra aandacht aan de beveiliging worden besteed. Hetzelfde geldt voor exporteren van data via Network File System (NFS) op de Warp Server en eComStation.

Een absolute aanrader voor DOS en OS/2 gebruikers is de "open source" XFree86/OS2 server van Holger Veit. Via de loopback interface kunnen OS/2 Warp gebruikers ports van X Window applicaties onder OS/2 draaien. En via het TCP/IP netwerk kunt u praktisch alle X applicaties op uw Linux PC op de OS/2 X server draaien.

Dial Other Internet Providers is het bij OS/2 Warp geleverde dial up programma voor TCP/IP (internet). Een voorbeeld met Demon als internet provider vindt u onder DOIP onder Demon.

De artikelen Lastige klanten. OS/2 en het internet , Een firewall bouwen met OS/2 en Squid onder OS/2 gaan over de beveiliging van een OS/2 systeem.

Deze sectie downloaden: net-os2.zip.

 

OS/2 als Alternatief

Handige OS/2 bladwijzers

eComStationDeze teksten mogen niet worden gewijzigd, vermenigvuldigd of voor commercïele doeleinden worden gebruikt zonder toestemming van de auteur. © Sjoerd Visser (2000).