Dial Other Internet Providers

> OS/2 Index<
> OS/2 net index <

Doip en het linkup utility

Win-OS/2 TCP/IP

Informatie opvragen bij de provider

Instellingen voor Demon internet

Instellingen voor CompuServe Classic

Dial Other Internet Provider Frequently Asked Questions (DOIP FAQ)

Momenteel draai ik ADSL. Maar omdat ik er zelfs met Windows 2000 niet inkwam, gaat dat via een Draytek router.


OS/2 sectie: Internet tips

Recente artikelen Lastige klanten. OS/2 en het internet gaat over de beveiliging van een OS/2 systeem tegen indringers van buiten. Tevens in de OS/2 netwerk sectie: Netwerk delen met Injoy , Een firewall bouwen voor OS/2.

HCC OS/2 gg Helpdesk: Instellingen voor HCCNet .

Error Free Systems - ISDN Support Page

Deze sectie downloaden: doip-os2.zip (bevat tevens de FAQs uit /extra).Dial Other Internet Providers (DOIP) heet het bij OS/2 geleverde programma om een dial-up (telefoon) TCP/IP verbinding met uw Internet provider tot stand te brengen. DOIP staat meerdere configuraties (accounts, providers) toe. De gegevens worden in \MPTN\ETC\TCPOS2.INI of \TCPIP\ETC\TCPOS2.INI opgeslagen. De wachtwoorden zijn met een INI viewer te lezen.

In de Nederlandse OS/2 Warp wordt het programma /TCPIP/BIN/SLIPPM.EXE (Serial Line Internet Protocol Presentation Manager) "Andere Internet aanbieders bellen" genoemd. Ik noem het programma hier voor het gemak maar DOIP.

Eigenlijk is DOIP niet meer dan een grafische interface om de command-line utilities \MPTN\BIN\PPP.EXE (de de OS/2 Point-to-Point daemon) en \TCPIP\BIN\SLATTACH.EXE (het Serial Line Attach utility) te configureren.

Met dit bij Warp 3 (1994) geleverde programma kon iedere OS/2-er al het internet op. Aangezien de huidige (95+ generatie) helpdesk medewerkers van de internet aanbieders die tijd niet hebben meegemaakt, zet ik de instellingen (en features) nog maar eens op een rijtje.

DOIP staat in map Internet (Modem). De standaard Dialer is de IBM Internet Dialer die u met het (prijzige) IBM netwerk verbindt.
Win-OS/2 TCP/IP

>Top<

Onder OS/2 kunt u met IBM's winsock.dll ook Win-OS/2 applicaties van het TCP/IP netwerk gebruik laten maken.

Zie: Running DOS/Windows TCP/IP Applications (like Netscape) under OS/2 Warp and OS/2 Warp Connect

Doip en het linkup utility

>Top<

DOIP wordt via het programma LINKUP.EXE (met de optie: Anderen) door veel Internet programma's automatisch gestart. LINKUP test of er een internetverbinding bestaat. Is dat het geval dan wordt het door u gevraagde programma gestart; zo niet dan verschijnt het hierboven afgebeelde dialoogvenster waarin u gevraagd wordt of u een verbinding wilt maken. Met Anderen wordt DOIP gestart.

DOIP (SLIPPM.EXE) is weer een grafische frontend van SLATTACH.EXE (van Serial Line Attach) en PPP.EXE.

In feite wordt als u bijv. op het Gopher icon klikt LINKUP.EXE met GOPHER.EXE als parameter gestart (zie het voorbeeld hiernaast).

Deze niet altijd prettige eigenschap kunt u uitzetten door de internet programma direct te starten.

Kijk onder (op het icon rechtsklikken) Instellingen /Programma. In het geval van Gopher vervangt u LINKUP.EXE door GOPHER.EXE in Pad en bestandsnaam. Het Parameter veld blijft dan leeg. Dit kunt u ook voor andere programma's zo inrichten.

Informatie opvragen bij de provider

>Top<

De door uw Internet aanbieders te verstrekken informatie die voor het configureren van DOIP en andere OS/2 inbelprogramma's van belang zijn, verschilt in wezen niet van de informatie die u nodig hebt om de Dial Up Networking (DUN) tool van Windows 9x in te stellen. Alleen met de Authentificatie (script) kunnen problemen voorkomen, omdat sommige internet aanbieders hun eigen script op uw harde schijf dumpen om het de Windows gebruiker gemakkelijk te maken (wee als u meerdere providers hebt).

De volgende informatie moet uw Internet aanbieder u kunnen verstrekken.

Wat u voor DOIP in ieder geval nodig hebt is:

Op zijn minst wenselijke informatie is:

Noodzakelijke informatie voor internet programma's als Netscape Communicator onder Edit/ Preferences (niet nodig om in te bellen).

Voorbeeld: Instellingen voor Demon internet

Deze sectie downloaden: doip-os2.zip (bevat ook de doip9601.faq).

Informatie van VOICE: The IBM OS/2 Warp IAK

>Top<